čtvrtek 13. ledna 2011

Jizerská firemní, aneb jak dostal Kožich na prdel

Na konci perného týdne plného stresu, mazání lyží a závodů nás odpoledne v sobotu čekala prestižní firemní štafeta, ve které jsme reprezentovali obec Bedřichov, konkrétně jsme pak nesli na hrudi název Bedřichovští muži. No a to jsme se přeci nemohli nechat zahambit. Startovní číslo 41 a složení štafety v pořadí Pedro (Petr Jiran), Ajda (Aleš Zárybnický), Mikušák (Martin Mikuš) a já (Mára) nás zavazovalo k velkému výkonu. Já jsem si dokonce už ve středu půjčil boty a hole na bruslení a večer po tmě šel zkusit, zda tento styl ještě ovládám. Inu zadařilo se a tak už startu nic nebránilo. Lyže nám samozřejmě sponzorsky připravil náš Skiservis Mára.

Na prvním úseku zablokovali Pedra a nechali ho startovat až jako posledního, takže to po startu vypadalo, že je všem nadějím konec. Naštěstí zabojoval a předával už jako třetí. Ajda to solidně podržel a zbavil se druhého v pořadí, takže to mohl Mikušák řádně rozjet a předávat mi už na průběžném prvním místě. Já strachy bez sebe ze dvou K (Dušana Kožíška a Martina Koukala) nasadil smrtelné tempo a valil co to dá jako za mlada :-) Dolů od velblouda už jsem se jen na dokonalých lyžích Ski Trab vezl a kontroloval si obrovský náskok, který mi kluci na trati zajistili, takže cílová rovinka mohla proběhnout v oslavném duchu děkovaček, posílání polibků sličným děvám v publiku a závěrečné oslavné otočce.

Hned v cíli mě odchytla Česká televize na rozhovor, tak jsem tam cosi plácal a pak už zase mazal mazat lyže na neděli. Korunu všemu dalo vyhlášení výsledků, kde nám dali spoustu cen, vítězný pohár a zase chtěli nějaký rozhovory, no prostě ostuda jak řemen. Navíc jsme to oslavili vítězným pokřikem, který není bohužel publikovatelný a paní produkční z nás měla opravdu velkou radost . . . Bylo to: Silnější pes m..á!!! Příští rok do toho jdeme znova a myslím, že máme co obhajovat :-)

Výsledky naleznete zde: výsledkovka

Video ze štafet a celé Jizerské 50 naleznete pak zde: video (rozhovor se mnou je kolem 7 a 8 minuty)