čtvrtek 19. července 2012

7x 4.000 m, aneb vysokohorská příprava jak má být

Východ slunce nad horou Ludwigshöhe

Letošní druhé soustředění teamu Silvini Ski Trab Mára nás přivedlo do vysokých hor na pomezí Itálie a Švýcarska, konkrétně na masiv Monte Rosy. Společně jsme se sešli ještě v neděli večer v horském středisku Stafal v Itálii v údolí Gressoney-la-trinité, kam jsme přejeli s Danem z Zermattu přes St. Bernard se zastávkou na pizzu a chvilku po nás se přivalili i Švábkovic se Šárkou a francescem. Noc jsme strávili na parkovišti u lanovky.

Na vrcholu Zumsteinspitze 4563 m n.m.
Ráno jsme pak zabalili za sluníčka batohy a vyrazili lanovkou nahoru na Punta Idren až do 3.260 m n.m. Od tuď už nebylo zbytí a museli jsme přes sněhová pole postupovat směrem k chatě. Po chvíli přišli na řadu fixní lana a skalní plotny. Všechno probíhalo v naprosté pohodě až do doby, kdy skupina debilů nad námi uvolnila několik kamenů, které se na nás bez varování vyvalily. Ten největší měl zhruba 40 kg o rozměrech 40x 40cm. Přes Dana a Šárku se díky Bohu jen překulil, odrazil se od francescovi helmy na batohu a namířil si to přesně do místa, kde jsem stál já. Podařilo se mi zázrakem uskočit doleva a balvan mě tak se štěstím těsně minul. POKRAČOVÁNÍ

1 komentář:

  1. Ajajaaaj. Skoda ze som nemohol s vami. O tyzden idem na Grossglocker, tak aspon trosku utesim dusicku na horach. Horam zdar a stastne navraty vsetkym!

    OdpovědětVymazat