čtvrtek 10. října 2013

Silvini Skiroll (c)up Ještěd - tisková zpráva ze závodu na Ještěd

Poslední neděli v září se uskutečnil první ročník závodu na kolečkových lyžích a na in-linech s holemi nazvaný Silvini Skiroll (c)up Ještěd s podtitulem Výjezd do nebe. Na trasu dlouhou 12 km s převýšením 600 metrů se z Janova Dolu přes Rozstání, Hrodky, Výpřež a Ještědku nahoru na Ještěd vydalo celkem 91 závodníků a závodnic. Krásné počasí, pohodová atmosféra, účast našich nejlepších reprezentantů (Bauer, Koukal, Razým, Moravcová), přítomnost televizních kamer a novinářů společně dalo  závodu potřebné grády a i díky tomu se povedlo uspořádat akci u nás zatím nevídanou. Ostatně na reportáž České televize se může podívat zde: ČT4 Sport nebo na krásné fotografie z celého závodu zde: foto Ota Mrákota či reportáž od Šimiho zde: Rádio Beat.

Vítězem hlavního závodu - klasika, se stal Martin Koukal ze Snow Proof Racing teamu v čase 41:16, v ženách pak byla nejrychleji nahoře Klára Moravcová ze Ski Klubu Jablonec nad Nisou v čase 50:27. V bruslení pak vyhrál jedinný zahraniční závodník ze Srbska Damir Rastič v čase 43:49. V doplňkové kategorii in-line s holemi vyhrál v nejrychlejším čase dne 40:57 Petr Vanc z KSB Liberec, v ženách pak Běla Kohoutová z pořádajícího teamu Silvini Ski Trab v čase 59:56. Rychlostní prémii v Hrodkách vyhrál Aleš Razým z Dukly Liberec. Na celkové výsledky se můžete podívat zde: Výsledková listina Ještěd Tento závod byl zároveň součástí nově vzniklého seriálu na kolečkových lyžích Czech Roller Ski Classics 2013, který se skládal z výjezdu na Šerlich v Orlických horách a právě výjezdu na Ještěd. Celkově nejrychlejším byl Jiří Ročárek z Sk Nové Město na Moravě v čase 1:17.12, v ženách pak pohár opanovala Šárka Zelenková ze Silvini Ski Trab teamu v součtu časů 1:39,47. Výsledky poháru naleznete zde: Výsledková listina

Závěrem bych chtěl poděkovat všem sponzorům za pomoc se zajištěním závodu, ať už finančně, či materiálově, dále pak všem organizátorům, kteří se na přípravě závodu a vyřízení všech potřebných povolení podíleli už od června a poslední dvě noci ani nespali, aby se to všechno stihlo, v neposlední řadě pak zhruba 20 dobrovolníkům, kteří nám pomáhali na místě a celý den mrzli podél trati. Díky, bez vás všech, zde mezi řádky zmíněných, by to nešlo! Doufáme, že se vám závod líbil a příští rok zase přijedete, my slibujeme, že vychytáme poslední mouchy a závod bude dokonalý po všech stránkách i s pořádným kotlem diváků v závěrečných metrech. Skol poslední neděli v září.

Stránky závodu: www.boboloppet.com

Žádné komentáře:

Okomentovat